Frequently Asked Questions

Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons een berichtje!

Mogen de workshops/retreats plaatsvinden i.v.m. corona?

De workshops & retreats gaan alleen door als dat is toegestaan. De maatregelen veranderen regelmatig, dus is het lastig inschatten van tevoren, maar we zullen er altijd voor zorgen dat we ons aan de regels houden.

Wat gebeurt er als het evenement wordt geannuleerd?

Mochten we onverhoopt in lockdown gaan en het evenement kan niet doorgaan, zal het worden verzet. Je krijgt dan twee opties: je behoudt je credit en plekje voor de volgende datum, of je krijgt een 100% refund.

Voor welk niveau zijn de workshops en retreats geschikt?

Iedereen is welkom en er valt voor elk niveau iets uit te halen. Bijvoorbeeld kan je er als beginner voor kiezen de barre simpeler te maken door de armen niet mee te doen. Meer ervaren? Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen de solo op spitzen te doen (indien je ervaring hebt op spitzen). De leraar zal je ook persoonlijke correcties geven zodat je aan je techniek kan werken op jouw niveau.

Sommige workshops/retreats geven een niveau aan. Dit is puur om aan te geven wat het niveau van de balletles en eventuele solo zal zijn. Houd je wel van een uitdaging? Dan ben je meer dan welkom om aan de advanced retreats mee te doen.

Wat houdt de lunch in?

Bij full-day retreats in Amsterdam werken we samen met cateraar Sweet Beet. De lunches worden in zakjes bezorgd. Mini-retreats en workshops zijn exclusief lunch.

Wat moet ik meenemen naar de evenementen?

We raden het volgende aan:

Balletkleding (je kan je niet omkleden in de studio, dus kom gekleed ready to hit the barre! We raden aan verschillende laagjes te dragen zodat je warm kan blijven tijdens de pauzes)
BALLET FLATS EN SPITZEN (als je op spitzen meedoet)
Mondkapje
Snacks
Waterflesje
Warme sokken/booties
Overige items die fijn kunnen zijn: yogamatje (voor stretching), foam roller, tennisballen

Wat voor maatregelen worden er getroffen om het evenement corona-proof te houden?

We vragen iedereen verantwoordelijkheid te nemen en alert te zijn om afstand van elkaar te houden. Daarnaast gebruik we mondkapjes als we niet dansen en vragen we iedereen om in zijn/haar balletkleding te arriveren. Tot slot verzoeken we iedereen thuis te blijven indien je klachten hebt of in contact bent geweest met iemand die corona heeft. Dat is vervelend, maar noodzakelijk om de overige deelnemers veilig te houden. Daarnaast houden we ons natuurlijk altijd aan de regels gesteld door de overheid.

Mag ik op spitzen meedoen?

Meedoen op spitzen geschiedt op eigen risico. Je kan het beste samen met je leraar inschatten of je klaar bent voor spitzen. De spitzenlessen zijn voornamelijk geschikt voor mensen die 0-2 jaar werken aan spitzen techniek. Hetzelfde geldt voor de solo: je bepaalt zelf (op eigen risico) of je deze op spitzen wilt dansen. Uiteraard mag je op de dag zelf de leraar om advies vragen.

Kan ik van tevoren oefenen?

Jazeker! Een maand van tevoren krijgt iedereen die zich heeft aangemeld een instructiefilmpje toegestuurd met de desbetreffende solo(‘s). Meld je je later aan, dan ontvang je het filmpje binnen 24 uur. Als je geen ruimte hebt om de solo volledig te oefenen, helpt het al ontzettend om de solo te “markeren” – mee te lopen en bewegen zonder volledig “full-out” te dansen. Hoe meer je het doet, hoe meer het in je spiergeheugen komt en hoe meer je uit de workshop kunt halen. Dan wordt er minder tijd besteed aan de stappen, en meer aan de details/inleving.

Ik wil heel graag een bepaald solo/ensemble stuk dansen. Kan ik dat aanvragen?

We organiseren deze workshops en retreats voor jullie – dus jullie feedback is zeker welkom! Als er iets is wat je graag wilt dansen, of je wilt een les in pas-de-deux, pirouettes, of iets anders, geef het dan door via info@aurorasandsiegfrieds.com en we gaan kijken wat we kunnen regelen.