Dansen met props: Kitri & Esmeralda

Alsof een solo variatie dansen niet al moeilijk genoeg is, gooien we er nog een tandje bovenop! Dansen met props: in dit geval een waaier (Kitri) en een tamboerijn (Esmeralda). Tijdens het mini-retreat dompel je je 4 uur onder in de wereld van ballet en werk je aan deze twee fantastische solo’s.

Esmeralda variatie uit La Esmeralda

Zondag 24 oktober
Arnhem (Exacte locatie ntb)

Beginners-intermediate retreat
12:00-16:00
€ 75,-

Intermediate-advanced retreat
16:30-20:30
€ 75,-

Balletleraar: Ruben Ameling
Yogaleraar: Britt van Klaveren

Er vinden twee mini-retreats plaats op dezelfde dag. Iedereen is welkom voor beiden, ongeacht het aangegeven niveau. Het niveau is een indicatie van het level van de balletles en de solo. Wil je jezelf extra uitdagen, ben je van harte welkom bij het intermediate/advanced retreat.

Wat zijn de verschillen tussen beide retreats?

Mini-retreat Beginners/Intermediate
12:00: ademhalingstechnieken + yoga voor ballet warmup
12:45: balletles
13:45 pauze
14:00 solo workshop
16:00 einde dag

Exacte tijden programma onder voorbehoud.

De focus bij het beginner/intermediate retreat ligt meer bij de choreografie van de solo: het onthouden van de stappen, deze soepel aan elkaar verbinden en gebruik maken van de ruimte. Daarnaast letten we op de ademhaling – hoe gebruik je deze het meest effectief tijdens een intensieve solo? Minder aandacht wordt besteed aan details en precisiewerk. De solo’s worden in grote lijnen behandeld.

De choreografieën voor dit retreat worden iets toegankelijker gemaakt.

Er is niet veel plek, dus reserveer snel je plekje aan de barre! Betaling is via iDeal. Op verzoek is betaling via Tikkie mogelijk.

Slechts 6 over!

Mini-retreat Intermediate/Advanced
16:30 balletles
17:45 spitzenles
18:15 pauze
18:30 solo workshop
20:30 einde dag

Exacte tijden programma onder voorbehoud.


De focus bij het intermediate/advanced retreat ligt op de details van de solo’s en de bijbehorende personages. We gaan sneller door de choreografieën heen en besteden aandacht aan details, herhalen kleine secties om ze echt te finetunen, kijken naar port-de-bras en gezichtsuitdrukkingen. Hoe maak je contact met het publiek? Focus ligt meer op het “performance-ready” maken van de solo’s.

De choreografieën voor dit retreat worden zo min mogelijk aangepast.

Er is niet veel plek, dus reserveer snel je plekje aan de barre! Betaling is via iDeal. Op verzoek is betaling via Tikkie mogelijk.

Slechts 8 over!

Na betaling ontvang je binnen 24 uur een bevestiging van info@aurorasandsiegfrieds.com. Let op! Deze mail kan in je spamfolder belanden.

Mochten de mini-retreats onverhoopt niet door kunnen gaan i.v.m. de corona-maatregelen worden ze verzet. Heb je al een kaartje gekocht? Je kan een volledige refund krijgen of je mag simpelweg meedoen op de nieuwe datum.

Kitri variatie uit Don Quixote.

Meet you at the barre?